Online zelfhulp

Blended behandelen
Persoonlijk contact tussen jou en je behandelaar is essentieel om een positieve ontwikkeling op de door jouw gestelde doelen te kunnen realiseren. De contacten zullen daarom voor een groot deel ‘face to face’ plaatsvinden. Om de behandeling kracht bij te zetten maken wij gebruik van het zogenaamde blended behandelen. Dit houdt in dat wij de behandeling kunnen aanvullen met oefeningen en opdrachten middels een online programma, waarbinnen ook een berichtenfunctie zit zodat er tussentijds ook op afstand contact kan zijn. Deze flexibele mogelijkheden van behandelen worden samen met jou besproken in het eerste contact. Zo kunnen we de behandeling vormgeven in de richting wat het beste bij jou past. Ook kunnen wij met dit online programma vragenlijsten naar jou versturen om bijvoorbeeld jouw klachten goed in kaart te kunnen brengen en om vermindering ten aanzien van de klachten te kunnen meten. We noemen dit laatste een ROM-meting.

Online zelfhulp, ook bekend als E-health, helpt je op een flexibele en effectieve manier bij jouw vragen. Bij Graafschap Orthopedagogie werken we met KOP online. KOP staat voor klachten, omgevingsfactoren en persoonlijk functioneren.

Hoe werkt KOP online?
KOP online bestaat uit kortdurende trajecten die resultaatgericht werken. Je kunt vanuit huis de vragenlijsten en opdrachten invullen. Tijdens een afspraak met ons kunnen we je dan direct helpen met jouw vraag of doel. Dit doen we aan de hand van de opdrachten die jij hebt gemaakt. De werkwijze van KOP online sluit aan op onze visie. Het is gebaseerd op eigen kracht en resultaatgericht.

Voor meer informatie over de E-health kun je mailen naar: orthopedagogie@graafschapcollege.nl. Neem contact met ons op voor meer informatie.