Werkwijze Graafschap Orthopedagogie

Jij en jouw omgeving zijn het middelpunt van onze hulpverlening. Elk persoon is uniek en wij doen onze best om samen met jou en jouw omgeving te zoeken naar een traject dat bij jouw wensen, behoefte en vraag past. Het intake gesprek is daarvoor een belangrijk gesprek.

Word je doorverwezen door jouw huisarts of door de gemeente? Dan nemen wij contact op met jou! Is dit niet het geval? Dan worden onderstaande 4 stappen met jou doorlopen.

In 4 stappen wordt het persoonlijke traject voor jou duidelijk:

STAP 1: Aanmelden
Je kan je aanmelden door telefonisch contact met ons op te nemen via 06 23 17 24 38 of door een mail te sturen naar orthopedagogie@graafschapcollege.nl. Wij zijn alle werkdagen bereikbaar tussen 8:30 en 17:30. Stuur je liever een mail? Vergeet dan niet jouw telefoonnummer te vermelden zodat wij zo snel mogelijk, maar zeker binnen een week contact met je op kunnen nemen.

STAP 2: Een afspraak maken
We maken telefonisch een afspraak. Intakegesprekken vinden, als het voor jou ook kan, zo snel mogelijk en zeker binnen twee weken, na het eerste telefoongesprek, plaats. Op dezelfde dag of een dag later ontvang je van ons een e-mail of een bericht via telefoon voor een bevestiging van de gemaakte afspraak.

STAP 3: De intake en vragenlijst
Een intakegesprek duurt 45 minuten tot 1 uur. Afhankelijk van dit gesprek kijken we samen wat handig is. Soms is het nodig om een tweede gesprek te houden. Vooraf aan de intake vragen wij je een vragenlijst in te vullen. Meer hierover lees je hier.

STAP 4: Gezamenlijk plan
Wij willen jou, en jouw omgeving, een traject bieden wat bij jou past. De uitkomst van het intakegesprek is een gezamenlijk plan. Hierin maken we ook afspraken over evaluaties en communicatie naar de verwijzer of andere betrokkenen.

Klik op jongeren of jongvolwassen om te lezen over individuele begeleiding, behandeling, diagnostisch onderzoek, studie- en beroepskeuze en trainingen in faalangst of sociale vaardigheden.